[...] tluszcze, slodycze i zywnosc przetworzona. Mozna robic sobie tzw. dzien wolny od diety. ja np. robie tak w niedziele, kiedy pozwalam sobie na pizze :D , lody, ciasto i inne przyjemnosci, jednak w miare rozsadnie. Nalezy jesc ok. 20-30% bialek, 50-60% weglowodanow oraz ok. 15% tluszczow. jednak chodzi tutaj o kalorie (patrz wyzej) [...]
[...] zaoferuje nizsza cene. 3. Odpowiadaj na pytania pytaniami. 4. Uzywaj bardzo madrych slow. (Np. Wszystkie inne produkty to sa imponderabilia). 5. Zazycz sobie, zeby tym razem ciasto bylo na wierzchu. 6. Zloz swoje zamowienie spiewajac na melodie swojej ulubionej piosenki(wskazany heavy metal). 7. Przeliteruj wszystkie skladniki (Np. oliwki - O jak [...]
[...] gadki, zartów i długie czekanie na jedzenie, bo się karki zeszły do restauracji i każdy chciał jeść. Ja wziąłem pizze hawajską i powiem ze warto było czekać. Nie było to ciasto na zapchanie a cieniutkie ciasto i bogate wnętrze }:-( pojadłem nieco słodyczy, potem lody. Wieczorem od 19 finały, najpierw dowolne. Poszli nie pełnosprawni, kobiety, [...]
[...] wykonania pizzy użyłem kolejno - sos dołączony do ciasta. - mozzarella. - szynka. - papryka. Co do smaku pizzy jestem miło zaskoczony, wiadomo że to nie to samo co typowe ciasto na pizze ale wyszło smacznie ;) Na pewno osobą a redukcji taka pizza może uratować życie ;p Makro mojej wyszło - BTW 72/15/21. [...]
[...] W tym czasie przygotować sos pomidorowy. Łyżkę proszku wymieszać z niewielka ilością wody. Konsystencje oraz ilość sosu dopasować do indywidualnych upodobań. 2. Następnie ciasto wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim arkuszem papieru i tak przygotowane rozwałkować do preferowanej grubości. 3. Ciasto na papierze do pieczenia smarujemy [...]
[...] według zaleceń na stronie, dodałem jedynie od siebie ser żółty gouda i oregano, czyli wyszła mi standardowa Margherita. :-)) Co do ciasta, jest to zupełnie co innego niż ciasto zrobione na mące pszennej, ciasto jest dobre, patrząc na składniki jakie się znajdują w cieście, to konsystencja jest ziemniaczana. No ale przy takiej ilości białka, [...]
1. Proteinowa pizza . Przygotowanie zgodne z instrukcją na opakowaniu. Ciasto jedynie trochę się klei i ciężko rozwałkować, ale nie przeszkadzało mi to jakoś bardzo. Sos totalnie mi nie przypadł do gustu, chemiczny smak, jak gorący kubek. Pizzę zrobiłam z sosem i mozarellą na wierzchu, smak okej, ale bez jakiegoś szału, z ketchupem można było [...]
Zrobilam :-D co prawda to w sumie nie z przepisu, tylko niechcacy zrobilam 2x za duzo ciasta na pizze, wiec polowe z tego co zostalo probowalam przerobic na to ciasto. Niestety maka ryzowa mi sie skonczyla i nie chcialo zgestniec, ale cos tam w koncu udalo mi sie ulepic. Takiego smaka narobilas ze nie bylo innej opcji niz zrobic! A ze smaku tez [...]
[...] w nawyk, że nawet przy stole nakładając sobie zwracam uwagę na to co i ile włożyłem i że następna porcja za 3 godziny hehe. Natomiast jedząc kawałek tortu stwierdziłem, że ciasto i słodkie coś mi nie smakuje, chyba że gorzka czekolada - wtedy mogę całą wciągnąć. Dieta redukcyjna ma to do siebie, że trwa dość długo i można dostać przy niej [...]
[...] do wyrośnięcia.., potem też na blacie delikatnie od środka wyrabiasz placek w kształcie siatki jaką posiadasz, następnie składasz na 4 i rozkładasz na siatce.., tak to się robi i spód na pewno do siatki nie przylegnie..., dzięki siatce ciasto dostaje powietrze i fajnie wyrasta.., my lubimy na cienkim spodzie i w tedy siatka sprawdza się w 100 %
[...] }:-( . Pizza b. ładna, ale zadam niedyskretne pytanie: czy piekłeś ją na oleju lnianym? Bo jeśli tak, to lepiej tego nie robić. Cukier jest również zbędny - bez niego ciasto powinno tak samo dobrze wyrosnąć, drożdże zjedzą mąkę :). Możesz w każdym razie spróbować, jeśli chcesz; ja robię bez cukru i wychodzi, w smaku też nie robi to [...]
[...] w nawyk, że nawet przy stole nakładając sobie zwracam uwagę na to co i ile włożyłem i że następna porcja za 3 godziny hehe. Natomiast jedząc kawałek tortu stwierdziłem, że ciasto i słodkie coś mi nie smakuje, chyba że gorzka czekolada - wtedy mogę całą wciągnąć. Także robimy korektę i obserwujemy co się będzie działo. Jeszcze raz dzięki za [...]
z położeniem ciasta nigdy nie miałem problemu, gorzej ze zdjęciem bo ciasto wbijało się w siatkę (oj dawno nie było u mnie pizzy własnej roboty i jeszcze przez chwilę nie będzie) jak robić pizzę to tylko na grubym cieście na cienkim cieście to tylko kebab %-) https://www.youtube.com/watch?v=PJTOF3xMvts
Ja jedynie byłem częstym gościem pizzerii :) Najbardziej smakują mi te pizze wypiekane w piecach glinianych (czy coś takiego, może coś pomieszałem ). Jeżeli mieli dobre ciasto i składniki to na prawdę jest się czym zajadać. No ale to tylko jak jest świeża :) Na drugi dzień jak wszystkie :) Pewno jeszcze się kiedyś na taką skuszę, ale prawdą jest, [...]
[...] Wpadł keczup Krokus do frytek, więc węgli nieco więcej, ale z głową. Jutro może sobie trzasnę pizzę :) W zasadzie tak sobie patrzyłem, że nawet składniki są. Oczywiście ciasto w całości na mielonym lnie odtłuszczonym. Już ostatnio sprawdziłem, że całkiem daje radę. ---------------------------------------------------------- Poniżej dzisiejsze [...]
[...] dobrą pizzę, niż upilnować interesu - tam było podobnie. Klienci na początku potrafili dawać takie napiwki, że szok... Pizza za dwie-trzy dychy i reszta ze 100-ki napiwku. Palma szefostwu odbiła i interes poszedł się ... Pizzerii niestety trzeba non stop doglądać. A ciasto kucharze robili ręcznie w dużej misce - też bez problemu dało radę.
[...] złożonymi). U Ciebie to by trzeba było więcej białka żeby sylwetka i mięśnie miały na czym się kształtować, więc próbuj przemycać to białko gdzie się da. Możesz jakieś ciasto nawet upiec, w którym będą całe jaja lub białka jaj, trochę odżywki, której smaku nie poczujesz... są też ciasta na bazie strączków to kolejna możliwość upchnięcia [...]
Na rozkaz wrzucam swój przepisik i daje gwarancję naprawdę świetnego doznania dla podniebienia:-)) Przy okazji może przekonam Was, że ciasto drożdżowe nie jest taki trudne do wykonania i otwiera przed nami wieeele manewrów do popisów w kuchni, ponieważ można zrobić z niego prawie wszystko, jak się okazało nawet grzybową hantelkę;-) Zacznijmy [...]
[...] poszedł. Wkręciło mi się to FBW do końca roku na pewno pojadę nim. Powolutku dokładam kilkogramow na sztangę. Dostałem od kolegi porcję białka, które wykorzystałem na ciasto fasolowe - które będzie na Czwartek. Dieta: 1)Placek owsiany (płatki owsiane górskie +2jaja+gruszka+banan+śliwki+masło orzechowe +milky way 2)Pierogi ruskie %) [...]